fredag 29 september 2017

Vecka 39 2017

Förbundskansler Angela Merkel


Söndagens (den 24 september) val till förbundsdagen i Tyskland blev något av en katastrof för Angela Merkel och CDU.

Och valresultatet efter Merkels senaste mandatperiod och europafientliga politik blev (med tanke på AFDs stora framgångar i valet) ett väldigt bra exempel på vad som menas med att något i själva verket får ett kontraproduktivt resultat.



Satellitbilden ovanför föreställer orkanerna José, Maria och Lee och deras respektive positioner i början av förra veckan (USA och Kuba till vänster - Azorerna längst upp i högra hörnet). Sedan dess har orkanerna förflyttat sig genom Karibien samt sydöstra USA och orsakat stor förödelse.

Bilden nedanför visar orkanerna Maria och Lee's positioner i morgon, lördag kl 1200, på sin väg under försvagning över Atlanten mot nordeuropa. José har då förvandlats till ett lågtryck över Island.


Det bästa hade varit om resterna av orkanerna Lee och Maria nått Europa och den svenska västkusten ett och ett halvt dygn tidigare än vad som nu blev fallet.

Då hade morgondagens nazist-spektakel (NMR) och kommunala våldsevenemang, vilket tyvärr hemsöker Göteborg i samband med Bokmässan imorgon, förhoppningsvis helt enkelt blåst och regnat bort.


Jag instämmer helt med sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om att nazistiska NMR borde förbjudas.

Även kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor slöt upp bakom Åkessons förslag knappt en vecka senare. Och då med en vilja om att förbjuda samröre med organisationer av typen Nordiska motståndsrörelsen.

Tätt följd av, och något förvånande, Annie Lööf, centerpartiet, även om hon begränsade sig till att enbart vilja förbjuda nazistiska symboler.

Från övriga partier är det hittills endast tystnaden som talat.


Min 3d-modell av 737 MAX-8 i CAD-programmet Carrara fortskrider:


Och nu har jag kommit till Övrigt dvs den tredje filen av tre som förhoppningsvis skall bli en komplett 737 MAX-8 snart.

Filen, som är en .obj-fil består av detaljer i form av dörrar, bagage- och serviceluckor, fönster, antenner, landningsställ, lanternor etc. och skall passa exakt ihop med de två tidigare filerna jag visat här.