måndag 30 september 2013

Vecka 39

Några bilder från vecka 39 i Göteborg:

Hösten är här; Kallt i skuggan men varrmt i solen. Och fortfarande grönt i Slottsskogen (Lilla Dammen och Smålandsstugan). Tiden går och snart har vi Tomten på dörren igen!

FN:s vetenskapliga panel IPCC presenterade vid sitt möte i Stockholm en analys av vad forskningen idag vet om klimatförändringarna.

Analysen var illavarslanda - inte minst för världshaven. I Göteborg pågår för övrigt redan ett flertal ganska omfattande byggnadsarbeten för att försöka parera framtida höjda havsvattennivåer. Bilden är från Stora Hamnkanalen där man höjer kajen med ca en meter.

Bilden föreställer södra änden av Lisebergs berg- och dalbana Balder som i veckan fick ett pris för Europas bästa berg- och dalbana i trä. 

Priset delades ut på galan European Star Award i Paris av facktidningen Kirmes Park Revue under branschmässan IAAPA Euro Attractions Show.

I veckan genomförde jag en Naturgeografisk utflykt till Kullaberg i Skåne. Detta med anledning av ett besök vid Kullens Fyr. Mycket sevärt och jag återkommer beträffande denna intressanta utflykt.

Nästan nostalgi när det ligger fartyg i någon av Götaverkens dockor dessa dagar: Just like the good old days! 

Kulturbåtsfestivalen 28 och 29 september 2013:

I helgen var det (naturligtvis) många evenemang i Göteborg. Bilderna neråt är från lördagen och Kulturbåtsfestivalen vid Eriksberg, Norra Älvstranden, En av höjdpunkterna var flera möjligheter att lyssna på olika tändkulemotorer. 

Kallt, blåsigt, mycket folk och gemytlig stämning. Samt härliga dofter av stekt fisk och tunga brännoljeavgaser (från tändkulemotorerna)!