söndag 4 november 2018

Vecka 44 2018


Angela
Resultaten av de båda tyska delstatsvalen i Bayern och Hessen under oktober månad gladde inte bara stora delar av Tyskland utan även större delen av övriga Europa. 

Detta med anledning av att delstatsvalen blev två katastrofer i rad för Angela Merkel (som, från år 2000, är Kristdemokratiska Unionens, CDUs, partiordförande samt, sedan 2005, Tysklands förbundskansler).

Och i måndags, den 29 oktober, vecka 44, 2018, kom det glädjande beskedet att Angela Merkel därför avgår som partiledare redan vid nästa CDU-kongress nu i december. Samt att hon inte kommer att ställa upp som kandidat i valet till Tysklands förbundskansler år 2021.

Stefan
Det var för övrigt nästan ingen hejd på glädjebesked denna annars så dystra och regntunga måndag den 29 oktober 2018: Några timmar senare meddelade nämligen Sveriges tidigare statsminister, Stefan Löfvén , att han gav upp försöken att bilda en ny regering i Sverige.

Annie
Det finns för närvarande en hotbild mot Sverige och då i form av antydningar om att Annie Lööf skulle kunna bli en tänkbar kandidat som statsminister.

Hon har ju påpassligt nog låtit meddela att hon känner sig "sugen på att regera". Ett uttalande som är ytterligare en bekräftelse på att hon, tillsammans med sin knähund, dvärgpudeln Björklund, kan tänka sig att spräcka Alliansen

Annie Lööf har ju för övrigt storslagna planer för det framtida Sverige: I en intervju av Anna Hedenmo (programledare för SVTs Agenda och Min sanning) berättade hon i vintras lyriskt om sina framtidsvisioner om att låta befolka den svenska glesbygden med ca 30 - 40 miljoner muslimer och afrikaner.

Jimmie och Andreas
Politiskt så avslutades vecka 44 i fredags med att riksdagens talman, Andreas Norlén (till höger i bild), meddelade att han kommer att hålla pressträff på måndag (den 5 november) klockan 09.30. Då skall han berätta om kommande steg i arbetet med regeringsbildningen.Stenen


Bilden ovanför föreställer en stor sten vilken är en del av en mall-bild för några olika bilder jag håller på att göra. Ett tema kanske man skulle kunna säga.

Vill man se hela bilden kan man antingen klicka här eller på stenen ovanför.

Mallen är först gjord 3-dimensionellt (3d) och alla föremål etc går att flytta, vända och vrida på tills man anser sig vara nöjd. Det går även att ändra ljus, skuggor, färger, moln, himlar etc etc.  

Därefter är mallen konverterad till en 2-dimensionell fil (en vanlig 2d-bild) där den kan behandlas ytterligare i olika program.

Detta var allt för denna gång. Men återkommer snart!