fredag 23 november 2018

Månsken och låg nivå

I somras blev det inte mycket gjort inom min konstnärliga verksamhet. Detta på grund av den tropiska värmen som hemsökte Sverige och stora delar av övriga Norden hela sommaren 2018.

Men nu ser det ut som om jag sakta men säkert börjar komma ikapp mig själv inom verksamheten ifråga. Och förhoppningsvis snart är där jag skulle befunnit mig i juli-augusti tidigare i år.

Idag har jag lagt in en ny bild vilken egentligen är en test av färger som en jämförelse med förra inläggets bild, benämnd "Stenen", och som hade en färgton av guldockra.


Bilden är en delförstoring av en större bild och föreställer sen skymning eller natt med fullmåne. Som jag då kallat "Månljus" för ordningens skull.

KLICKA HÄR  så kommer hela bilden upp i nytt fönster

Något fattas på bilden men jag vet inte vad. Det kommer jag nog underfund med så småningom. Och tack vare datorer och datorgrafik är det ganska lätt att lägga till (eller ta bort) saker och ting senare i en bild.

Denna gången är bilden inte gjord i ett 3d-program utan målad digitalt i Painter och Illustrator som är olika typer av 2d målnings- och ritprogram.
Kommentarer angående svensk nutidspolitik samt bildandet av en ny regering har jag flyttat ner hit till en mer undanskymd plats av blogginlägget. 

Detta beroende på att svensk politik för närvarande håller en alltför låg nivå och är ytterst genant i förhållande till omvärlden. 

Den direkta hotbilden mot Sverige har (med hänvisning till ovanstående rubrik) nedgraderats en aning. Men man skall vara på sin vakt då den med stor sannolikhet snart kommer att skärpas igen.


Idag, fredag den 23 november 2018, infaller Black Friday (även) i Sverige. Det är en amerikansk tradition som relativt nyligen importerats till Sverige och markerar starten för årets julhandel.

Många amerikaner börjar även inleda juldekorerandet i samband med Black Friday.


I och med den nya traditionen Black Friday i Sverige kan jag inte låta bli att undra varför vi importerar andra länders och folks traditioner, seder och bruk samtidigt som vi sakta men säkert avvecklar våra egna.

(Rubriken om Lucia ovanför är exempel på hur alltfler kommuner avvecklar det traditionella svenska Luciafirandet (med anor från 1300-talet) och istället ersätter detsamma med så kallade Ljusfester. Detta som ett slags hänsynstagande och eftergift till Sveriges snabbast växande religion, islam).