lördag 14 november 2015

Paris 13 november 2015

Jag skall inte orera med text och bilder ang den tragiska och vidriga terrorattacken i Paris igår kväll. Det är bättre att ägna energin åt att skänka en tanke (eller flera tankar) åt alla drabbade som t ex attackens dödade, sårade, anhöriga och även själva Frankrike där det nu råder undantagstillstånd.

Enligt president Hollande så befinner sig Frankrike nu i ett slags krigstillstånd. Och då Frankrike är medlem i EU är det även en attack på själva unionen och dess övriga 27 medlemsstater. Vilka med andra ord också befinner sig i ett slags tillstånd av krig. Även Sverige således.

Gårdagens terrorattack var en av flera attacker mot Europa under 2015 varav Paris (Charlie Hebdo) den 7 januari 2015 och Köpenhmn 15 febuari 2015 är dom mest kända.

I sammanhanget kan man även nämna den tragiska ryska flygolyckan i Sinai, Egypten, (Metrojet Flight 9268) för ca två veckor sedan med 224 dödsoffer som ju i princip också var en attack på Europa.


Jag tycker det är på tiden att man frågar sig vad som egentligen händer med vårt Europa. Och om vi verkligen vill ha det såhär på vår kontinent? Det borde vi nog ägna en tanke åt att fundera på ibland.