tisdag 2 juni 2015

Evenemang och höstlikt juniväder!


I helgen avlöste det ena evenemanget efter det andra varandra i ett, milt uttryckt, blåsigt och mestadels regntungt Göteborg.

Evenemang som bland annat Summerburst, Andra långdagen, Hammarkullekarnivalen och en större loppmarknad i Majorna.


Bilden ovanför är från i lördags och Andra långdagen som egentligen är en illegal gatufest med Göteborgs Kommun som huvudsponsor. Vilket ju onekligen är en ganska underlig kombination.

Fast å andra sidan så upphör egentligen ingenting längre att förvåna befträffande (underliga) företeelser i Göteborg nuförtiden.

Loppmarknad i Majorna:

Bilderna är från Majornas loppmarknaden i söndags vid Allmänna vägen och Amiralitetsgatan. Mycket folk, sol men väldigt blåsigt.

Loppmarknaden sträckte sig från Stigbergstorget ända bort förbi Mariaplan. Kanske en av Sveriges största loppmarknader!?


Det eviga blåsandet forsätter som sagt var även denna vecka. Idag, tisdagen den 2 juni, har vi mer eller mindre storm med ihärdigt dagsregn på västkusten.

Egentligen är det bara halv storm då det inte blåser mer än ca 20 m/s med upp till 25 m/s i byarna. Storm är när det blåser mer än 24,5 m/s. Men ändå!

Grafen ovanför visar vind och temperatur den senaste veckan fram till ikväll vid Vinga fyr utanför Göteborg.

Men enligt väderkartor och prognoser så finns det stora chanser att det blir varmt och bara några sekundmeters vind under fredagsdygnet vid västkusten och Göteborg. Nästan som en riktig sommardag, med andra ord.

Högtrycksbetonat väder på fredagen. Varmare, kanske mellan +15 - 20° i Göteborg. Och eventuellt då en sydlig vind på bara runt 5 m/s. Men redan på lördag blåser ett nytt lågtryck in från väster.