söndag 30 april 2023

ULVAVIA 542

ULVAVIA Convair Metropolitan 340 

Apropå virtuella världar och ett tidigare inlägg från december 2022 med rubriken ULV AVIA 292 som bl a innehöll bilder från en mellanlandning i Retrograd oktober 1837:

I inlägget nämnde jag att att flygmaskinen ifråga, en franskbyggd Aérospatiale/N 262 skulle bytas ut mot en något större maskin.

Så är nu gjort och den nya maskinen, en Convair Metropolitan 340, börjar nu ta form och är snart färdigkonstruerad i 3D CAD-program.

Logotypen har även ändrats samt justerats något. Bland annat så har ULV AVIA skrivits ihop till ULVAVIA och färgen på bolagsnamnet har ändrats till blå istället för som tidigare röd.

Den franskbyggda ULVAVIA Aérospatiale/N 262-maskinen har fått samma logotyp och återkommer vid ett senare tillfälle.

Klicka här för större bild av Metropolitanmaskinen strax innan landning i Foxtropol.
Problemet med att framställa en virtuell värld är att i princip varenda detalj måste konstrueras/byggas i olika datorprogram som t ex 3D CAD-program. Det är i och för sig en inspirerande sysselsättning men kan vara tidsödande samt ibland komplicerat och tålamodsprövande.

En av fördelarna är att övning ger färdighet samt att alla färdiga filer och detaljer sparas på hårddiskar och alltid går att återanvända.

Vilket i sin tur innebär att konstruerandet med tiden blir enklare och mindre tidskrävande. Och börjar ge minskad skärmtid - något jag eftersträvar - inte minst nu inför vår och sommar.
Convair Metropolitan var en klassisk och elegant amerikansk tvåmotorigt propellerflygplan som byggdes mellan 1946 (prototypen) och 1954 i totalt 1.086 exemplar.

Flygplanstypen var länge en populär trotjänare hos t ex de nordiska flygbolagen Finnair, Linjeflyg och SAS.

Ha en trevlig Valborg 2023 från ett anmärkningsvärt kallt och blåsigt Göteborg!