tisdag 8 september 2020

Sommartider, Våghuset och vecka 37

Förra inlägget (om bl a Team 50) avslutades hoppfullt med att vädret snabbt skulle bli mer höstlikt och att alla vi autumn-lovers äntligen kunde se fram mot flera härliga höstoväder på gång in från väst. Samt att sommaren skulle vara över för den här gången.

Ovanstående grundat på prognoser från flera europeiska väderinstitut.

Prognoserna slog helt fel och vädret blev istället mer eller mindre högsommarbetonat med några kortvariga enstaka undantag i form av kallfrontspassager

Och sommaren skall bestå under innevarande vecka men med mycket blåsande. Och till helgen antyds från meteorologiskt håll "ostadigt väder med risk för skurar" (till skillnad mot tidigare löften om atlantiska höstoväder).




Bilden ovanför tog jag i fredags som således var en av ovan nämnda soliga sommardagar. Bygget i mitten är det blivande Våghuset och kan betraktas som nya Masthuggskajens första byggnad. 

Nederdelen av kranen till vänster i bild är samma kran som förekom i (förrförra) inlägget om nytt landmärke i Linnéstaden.


Våghuset (pressbild)

Våghuset är en grotesk osymmetrisk byggnad med förlegad fasad av spegelglas som närmast för tankarna till smaklös och vad som då benämndes "modern arkitektur" från 1970- och 80-talet. 

Byggnaden är under uppförande på Masthamnsgatan alldeles till vänster om Folkets Hus vid Järntorgets nordvästra hörn.

Ett med tanke på omgivningen utmärkt exempel på effektsökeri samt vad som menas med malplacerad arkitektur.