torsdag 8 december 2016

Julgransflygning Göteborg 8 dec 2016 - the Movie
Julgransflygningen är även en övning i formationsflygning och ett tag såg det ut som om det hela skulle bli inställt på grund av hårda, byiga vindar med upp till 20 m/s utmed västkusten; Det är svårt att hålla ihop en formation på låg höjd i låg fart under dessa förhållanden.

Men efter en halvtimmas försening så dök alla tolv JAS Gripen upp från söder och passerade centrala Göteborg i perfekt formation på 600 meters höjd innan man försvann norrut mot Kungälv.

Filmen, som är oredigerad, tog jag uppe från Skansen Kronan, nära Järntorget, idag kl 15.37. Lite skakig då Nikon Coolpix-kameran är mer eller mindre omöjlig att hålla stilla i blåsten.

Men jag är faktiskt ganska stolt över filmen: Skakig i början men den artar sig hyfsat mot slutet och skärpan är godkänd med tanke på ljus- och väderförhållande. Mycket bra ljud om jag får säga det själv.

Trots vädret så var det förvånansvärt mycket folk uppe vid Skansen Kronan och formationsflygningen fick spontant stående ovationer av alla församlade.