fredag 11 november 2016

USA:s 45:e president vald!


Jag blev på sätt och vis något förvånad men inte det minsta bekymrad över att USA:s 45:e president kommer att heta Donald Trump.

Men framförallt så tycker jag att det är väldigt bra att USA:s 45:e president inte kommer att heta Hillary Clinton!

Det finns ju egentligen ingenting som säger att det inte skulle kunna bli ordning på Donald Trump så småningom - han har ju i och för sig en del problem med sin attityd och gapiga retorik men det är ju bara att ta tag i.

Vem vet - han kanske kan bli en jättebra president! Bara han hålls under uppsikt och tyglas en aning så tror jag  inte det kommer att bli några problem.

Donald Trump verkar ju dessutom ha en hel del entreprenörsanda vilket ju är exakt vad som behövs i dessa tider.

Hans projekt med Mexikomuren är väldigt bra, logisk och tyvärr nödvändig. Och det är ju egentligen inte "värre" än Bulgariens och Ungerns föredömliga taggtrådsförsedda staketbyggen mot EU:s yttre gräns och araberna.

Det är bara bra med förändringar ibland. Och sköter han sig inte så är det ju val om fyra år igen - den 3 november 2020,

Mycket positivt att valresultatet skakat om hela etablissemanget riktigt ordentligt både i USA och och här i Europa,

Min för närvarande enda invändning är hans inställning till den globala och katastrofala klimatförändringen. Men det beror förmodligen på Donald Trumps ointresse och/eller okunskap i ämnet. Men det är inget större bekymmer; Han kommer att ändra sig på den punkten vare sig han vill det eller ej på grund av klimatets utveckling under åren som kommer.

Avslutningsvis så är ett bra betyg på valresultatet att världens börser reagerat positivt under i stort sett hela veckan.