lördag 16 april 2016

Våraning!


Har varit frånvarande på bloggen en tid beroende på att jag haft (för) mycket att göra med än det ena, än det andra.

Men det spelar egentligen ingen större roll då februari-mars är årets absolut värsta och mest umbärliga månader i Göteborg. Och det händer i stort sett ingenting väsentligt här under nämnda period.


Bland annat  har jag passat på att uppgradera datamaskinerna genom att ersätta mina gamla operativsystem (Windows XP och Windows 8.1) med Windows 7 och Windows 10.

Formatering av datamaskiner samt installation av nya operativsystem är en ganska omständig procedur då det ju samtidigt är en storstädning av maskinerna. Och man skall helst inte göra fel. Men nu är det gjort och allt verkar fungera som det skall.

Ganska exakt hälften (51,9%) av jordens datoranvändare har idag (april 2016) Windows 7 som operativsstem. Och fortfaranande används gamla men stabila Windows XP av ca en kvarts miljard datoranvändare (10,9%).

Själv har jag för säkerhets skull kvar Windows XP i en föråldrad men utmärkt 32-bits reservdatamaskin.

Den förväntade succén för Windows 10 har hittills uteblivit och används hittills bara av 14,2 %. Windows 10 är ett mediokert försök av Microsoft att klara sig ur flopparna med Windows 8 och 8.1.

Grafen och siffrorna ovanför är från vecka 14 nu i april 2016.


Vädret från början av februari och fram tills nu har inte direkt varit kallt. Men däremot kyligt och allmänt obehagligt beroende på blåst, dimma, dis och hög luftfuktighet. 

Men nu ser det ut som om våren äntligen är på ingång här på västkusten. (Även om densamma tycks få stå på tramporna i blåsandet.) Våren och hösten är Göteborgs absolut bästa månader.

Grafen är temperaturen den senaste veckan i Linnéstaden, Göteborg. Mätstationen för Linnéstaden är placerad vid Andra Långgatan i närheten av Järntorget.


Färgglada Cirkus Maximus månadsskiftet mars - april i Slottsskogen får symbolisera vårens förmodade ankomst till Göteborg.