fredag 10 april 2015

Vårgrönska!


I påskhelgen började vitsipporna slå ut här i Göteborgstrakten. Rekordtidigt och jag kan inte komma ihåg något år då detta hänt så tidigt som i år. Det är ju i princip fortfarande vinter. Eller skulle vara om allt stod rätt till med vår planet.

Och den i olivgrönt kamouflagemålade SAAB J-35 Draken nedanför får tillsammans med vitsipporna representera årets vårgrönska som nu således är på väg.


Drakenplanet står tillsammans med en SAAB J-29 Flygande Tunnan uppställt för beskådan framför en bilfirma i Kareby, någon mil norr om Kungälv (utmed gamla Riksväg 2).


Gamla Riksväg 2 (Rikstvåan) - sedan länge ersatt av parallellgående Europaväg 6 - var den långa och besvärliga landsvägen från Trelleborg i Skåne till norska gränsen i norra Bohuslän.

Riksväg 2 passerade i stort sett alla större kuststäder i Skåne, Halland och Bohuslän. Och Göteborg, förstås, som ju ligger i ett landskap som då hette Västergötland.

Ibland är det f ö roligare och mer avslappnande att köra gamla Riksväg 2 mellan Kungälv och Stenungsund, Tjörn/Orust etc. istället för det ibland erbarmligt tråkiga alternativet motorväg E6.