onsdag 25 februari 2015

Vecka 09



Åter en vecka med lynnigt väder i Göteborg. Flera dagsregn, vertikal blötsnö och under tisdagen steg vattnet olycksbådande i kanalen óch det blåste syd 20 m/s ute på Skagerrak och Kattegatt.


Och 18 m/s vid Korsvägen, centrala Göteborg igår eftermiddag.

Men vårblommor börjar numera synas allt oftare i Göteborg (slutet februari månad). Enligt SMHI är vårens ankomst i syd- och västsverige ca en månad tidigare än normalt i år.


Ville man ha snö i helgen som gick var stora delar av länderna kring östra och sydöstra Medelhavet, även nordafrika, en lämplig plats att besöka. Här är det snösvängen i Golan, Israel, som är ute och röjer vägarna.

Apropå vädret:


Apropå väder så nådde Göteborgs-Posten återigen ett nytt lågvattenmärke betr. hur man behärskar och använder det svenska språket.

Detta genom att tidningens s k journalister alltmer tenderar att i redaktionell text bl a använda en vokabulär som av och till alltmer närmar sig gatans språknivå.

Mycket dåligt, oprofessionellt och inte minst oansvarigt av GP, en av landets största morgontidningar, att "värna" om det svenska språket (f ö ett av världens mindre språk) på detta sätt.