torsdag 12 februari 2015

All Time High och All Time Low!


I måndags slogs ett historiskt värmerekord för februaritemperaturen i Göteborg då termometern visade +11,8° klockan 1200 i centrala Gbg. Vilket var All Time High sedan mätningarna startade 1859.


Ett promenadförsök i veckan till Stenpiren fick (återigen) avbrytas då man fortfarande p g a byggnadsarbeten inte kommer längre än till Stora Badhusgatan;

Här byggs det nämligen en spårvagnsförbindelse med sträckningen Järntorget - Stenpiren - Södra Hamngatan (Brunnsparken). För en gångs skull ett vettigt projekt om man kan ha överseende med att bygget borde ha genomförts redan för tjugofem år för sedan.

Trafiken startar redan om sex månader, d v s månadsskiftet aug/sept 2015.Steampunktrenden forsätter sitt segertåg över världen och har nu även nått Göteborg och då i form av att en så kallad Stempunkbar nyligen etablerats.

Den ligger alldeles i början av Kungsgatan (nära Esperantoplatsen) och inspektion kommer att genomföras inom ett par veckor.


Och idag fattade Riksbanken beslutet att sänka reporäntan till -0,1 procent vilket innebär att räntan för första gången i svensk historia blir negativ. All Time Low med andra ord.

Riksbankschefen Stefan Ingves kommenterar sänkningen (något olycksbådande) med att man nu "är ute på okänd terräng".