fredag 29 november 2013

Julgran, Payne's Gray och Korvsafari till Bäckebol












I veckan besöktes helt följdriktigt IKEA Bäckebol för korrekt tillagad Kokt Korv med Bröd och Senap.

Naturligtvis undvek jag som vanligt att handla övriga varor i det stora varuhuset. Detta beroende på att vi kontantkunder diskrimineras grovt och konsekvent bestraffas genom att tvingas stå sammanfösta i en (1) enda lång, lång och mycket långsam kö till den enda kontantkassan (belägen bredvid fyra stängda kassor).

Detta samtidigt som ledig personal står i klungor utspridda över hela varuhuset inbegripna i avslappnade diskussioner med varandra.


Igår anlände en av dom sista kvarvarande gamla jultraditionerna till Göteborg; Julgranen på Gustav Adolfs Torg. Och sedan 1989 har stadens officiella gran flugits in med hjälp av Säve helikopterdivision. Men då våra käcka politiker avvecklat den välbehövliga helikopterdivisionen och flyttat densamma till F7 Såtenäs (!) levererades den i år istället per långtradare.

Granen är 22 meter hög, uppvuxen i Bollebygd och tänds fullt ut senare idag (klockan 15.30).

Bilden ovanför är ett utkast till en ev blivande illuststration som jag skall göra. Den finns bara än så länge som en 3-dimensionell fil i en dator. Man kan vrida, vända och flytta på alla delar vilket underlättar bildkompositionen. 

Genom att göra ett utkast är det enklare att upptäcka allt som är fel med bilden (ljus, positioner, färg, proportioner, komposition etc). Och så kan man prova olika bakgrunder. Den här veckan har jag tillfälligt lämnat Sepia-tonen och återgått till den blågrå Payne's Gray.


(Grumman Canadair cl-415 för den som undrar)