onsdag 27 februari 2013

Våraning

Denna veckan blev det våraning i hela landet. Så här såg det ut på Esperantoplatsen i Göteborg. I Piteå hade man + 10,5° men på Korsika i Medelhavet kom det ca 30 cm snö. För övrigt egendomligt väder i hela Europa det senaste halvåret. .

Själv sneddade jag som så ofta gärna genom Trädgårdsföreningen - en oas mitt i centrala Göteborg. Och idag gick jag in i Palmhuset. Det kostar inget och är en avslappnande miljö. I själva Palmhuset kan man gå upp till balkonger på kortsidorna där det finns bord och stolar: Ibland händer det att folk äter medhavd lunch här. .

Men tyvärr så inser man att Trädgårdsföreningen och Palmhuset (som mycket annat i Göteborg) fått förfalla något under dom senaste åren. Vilket är beklagligt - inte minst med tanke på att vi jämnt och ständigt "uppifrån" för höra att vi är ett av världens rikaste länder, har en tigerekonomi och att speciellt vi i Västra Götalandsregionen skall bli "en av EUs mest expansiva ekonomier" - bla, bla, bla.

Veckan avslutades i Göteborg med tung fuktig dimma för att i helgen övergå till frisk kuling i sydsverige och snöstormar i norr.