söndag 29 september 2019

Höst och rubriker 2019


Färgerna på bilden ovanför får symbolisera att hösten nu definitivt har kommit till Sverige, Västkusten och Göteborg.

Men bilden får också symbolisera att det börjar bli allt svårare att som till exempel fotgängare ta sig fram i Göteborg på grund av alla byggnadsarbeten som breder ut sig alltmer i framförallt centrum. 

Vilket irriterar allt fler kommuninnevånare. Och framkomligheten kommer att bli sämre och sämre under åren som kommer vilket inte minst även drabbar biltrafiken. Bloggen får garanterat anledning att återkomma till ämnet.




Lägg till bildtext
För två veckor sedan var det dags för höstens första höststorm som egentligen var en hård kuling där det blåste runt 18 m/s med upp till 27- 30 m/s i byarna. Av någon underlig anledning så benämner journalister felaktigt allt oftare kuling som storm. 

Kulingen ifråga, som var resterna av orkanen Dorian vilken drog fram över Bahamas veckan innan, innebar att t ex järnvägstrafiken mellan bl a Varberg - Borås samt Uddevalla - Strömstad (Västkustbanan) fick ställas in. Detta då med hänvisning till att det blåste hisnande 18 m/s. 

Att ställa in trafiken vid nämnda vindförhållanden är numera en företeelse som allt ofta tycks vara rutin.

Varför man inte kan köra tåg mellan Varberg - Borås samt Uddevalla - Strömstad när det blåser 18 m/s vet jag faktiskt inte. Jag är järnvägsintresserad och medlem i järnvägsföreningar etc. Men har aldrig hört talas om att 18 m/s skulle vara problem för järnvägstrafiken i några andra länder.

Man kan i sammanhanget nämna att vid orkanen Dorians framfart uppmättes som mest 80 m/s vilket orsakade 50 dödsfall, tusentals skadade och i stort sett total förödelse på Bahamas.







Och så tycks regeringen Löfvén allt mer ha tappat kontrollen över Sverige vilket bl a yttrar sig i att viktiga samhällsfunktioner sakta men säkert inte längre fungerar som de skall.

Och att det som trots allt fungerar delvis bokstavligt talat går på knäna. Vård, skola och omsorg exempelvis.


Rubrik från BLT i onsdags
Rubriken ovanför är från BLT, Blekinge Läns Tidning, i onsdags med anledning av det akuta läget på Blekingesjukhuset i Karlskrona allt oftare tvingats ställa in operationer. Detta då det saknas vårdplatser som ett resultat av Löfvéns sjukvårdspolitik.

Vilket orsakat att stabslägena har avlöst varandra den gångna veckan.


Och något som definitivt slutat fungera i Sverige är lag och ordning. Under sina fem år som statsminister har Löfvén förvandlat Sverige till ett slags Disneyland för grovt kriminella och internationella ligor från jordens alla hörn

Vilket har fått till följd att kriminella i allt större omfattning vallfärdar till Sverige för att i stort sett ostört utöva alla typer av brottslighet och grov krimimalitet. Ett faktum som av och till har lett och leder till flera regelrätta blodbad.

Löfvén
Nedanför följer ett collage av tidningsrubriker som jag kopierade ur dagstidningar i början av augusti.

De tog mindre än en timma att kopiera och montera ihop rubrikerna för kriminella händelser under sjuttiotvå timmar (3 dygn) i månadsskiftet juli - augusti i år.

Det är bara ett axplock av rubriker i Stefan Löfvéns Sverige några dygn sommaren 2019.  Jag skulle utan svårighet fått ihop minst tre gånger så många rubriker från nämnda 72 timmar. Men jag tycker nedanstående räcker med råge:


För sju veckor sedan visste egentligen varken jag eller någon annan att kriminalitet, lag och ordning i slutet av september skulle hamna högst upp på den politisk agendan i Sverige idag.

Damberg
Men den snabbt eskalerande brottsligheten föranledde inrikesminister Mikael Damberg (S) att bjuda in ett antal oppositionspartier till överläggningar för att lösa problemet med bland annat gängkriminaliteten.

Inrikesministerns något inkompetenta tillvägagångssätt samt auktoritära värdegrund ledde till att överläggningarna snart bröt samman och M, KD och L lämnade spektaklet ifråga redan för en vecka sedan.