torsdag 16 mars 2017

Vecka 11 2017 och våraning!


Den här veckan är det nästan vårväder i Göteborg med temperaturer med upp till + 10°C. Och bl a krokusar har börjat synas lite här och var.

Men vädret är av och till lågtrycksbetonat samt blåsigt, 20 m/s eller mer. Efter helgen väntas resterna av ovädret Stella (från östra USA) nå Europa och Skandinavien. Mera blåst att vänta, alltså.

Bilden ovanför är från centrala Göteborg igår eftermiddag med Sjömanstornet, Älvsborgsbron och Eriksbergskranen i bakgrunden. Det är inte dis man ser i luften utan salt som blåser in från Kattegatt och Skagerak då det blåste upp till 26 m/s västligt när bilden togs.
Galerie d'Art
Mina ambitioner att samla bilder jag gjort (och fortfarande gör) med datamaskinen (digitalt) i ett galleri har ju som bekant hittills inte varit speciellt framgångsrika utan har istället runnit ut i sanden.

Men nu skall det bli ordning och reda (igen) och snart öppnas ett Galerie d'Art här på bloggen. Galerie d'Art låter en aning storslaget så det får heta Galerie d'images istället.

Varför det skall stå på franska kommer jag inte ihåg. Förmodligen ett försök med att ge det hela ett mer kultiverat intryck.

Till galleriet kommer man att kunna komma till genom att klicka på länken Galerie till höger. Det hela skall börja fungera inom några dagar.