torsdag 21 juli 2016

14 juli 2016

Så var det återigen dags för det som benämns vara Fredens och Kärlekens religion, dvs islam, att åter visa sitt rätta ansikte genom att utföra en makaber terrorattack bland franska nationaldagsfirare på kvällen den 14 juli Nice.

Attacken var för övrigt den tredje tyngre attacken på drygt åtta månader inom EU. Och tioende större under en period av 18 månader.

Muslimen Mohamed Lahouaiej Bouhlel utförde den makraba islamistiska attacken genom att med en lastbil systematiskt meja ner nationaldagsfirare på strandpromenaden i Nice.

Totalt dödades 84, varav 10 barn, i vansinnesdådet. Och fortfarande, en vecka efter dådet, vårdas ca 200 svårt skadade, varav 50 barn, på sjukhus.

En s k selfie (självporträtt) av araben Mohamed Lahouaiej Bouhlel poserande framför lastbilen några timmar innan han kallblodigt mördar 84 nationaldagsfirare i Nice.

Manuel Valls
Efter en minnesceremoni i Nice med tyst minut i måndags blev Frankrikes premiärminister Manuel Valls utbuad. Detta då Valls budskap efter terrorattacken var att fransmän idag helt enkelt får lära sig att leva med terrorism.

Ett otroligt osmakligt och okänsligt uttalande med tanke på den rådande situationen i Frankrike.

Den franska regeringens åtgärder mot terrorism i allmänhet och polisens beredskap på nationaldagen (i Nice) i synnerhet har alltmer börjat ifrågasättas och kommer för övrigt att utredas.


Även i sverige börjar det höjas röster från t ex politiker, journalister, tyckare och s k intellektuella etc om att även vi i sverige skall vänja oss vid att acceptera muslimsk terror som en del av den nya svenska och europeiska vardagen. 

Ett exempel på en något förvånande rubrik och inlägg i Svenska Dagbladet nyligen: