onsdag 10 juli 2013

Vecka 27, 1 - 7 juli

Det har inte gått att skriva på bloggen sedan månadsskiftet juni - juli. Detta beroende på att programmet jag gör bloggen i, Blogger, är en del av Google. Och Google försöker få världen att använda sin egen webbläsare Google Chrome istället för Windows Internet Explorer: Utan Google Chrome fungerar således Blogger inte fullt ut.

Så jag fick krypa till korset och installera Google Chrome. Och har nu således två webbläsare. Här är några bilder från veckan, vecka 27.  


Vecka 27 inleddes med att Annelie Hultén stängde av sina trängselkameror. "Gratis" bilkörning in och ut ur centrala Göteborg oavsett tid på dygnet. Bra för oss med principer. Trängselskatten har hittills blivit en flopp då trafiken i centrala Göteborg bara minskat med 10% jämfört med förväntade 25%.


På västkusten växlade vädret från höstliknande vår till blåsig svensk sommar vecka 27. I två dagar var Göteborg dessutom insvept i tung dimma.

Events, events och åter events. Under sommarhalvåret avlöser det ena eventet det andra och det kan pågå fyra till fem event samtidigt; Ibland verkar evenemangspubliken inte vara riktigt medvetna om i vilket evenemang man befinner sej i.

Många, som jag själv till exempel, tycker att mängden event gör att det hela kan bli ganska tjatigt. Bilden är från Partille Cup. Samtigt pågick en metallbetonad hårdrocksfestival på Hisingen.

Och hur är Google Chrome jämfört med Internet Explorer 8?

Idiotiskt, fult gränssnitt och naturligtvis mängder av funktioner, jämfört med Explorer, som inte går eller är svåra att hitta. Men i sanningens namn något snabbare.