tisdag 18 juni 2013

Söndagsutflykt!


En söndag i Göteborg kan vara en ganska nedslående historia - speciellt om regntunga skyar drar in över staden. Hastigt och lustigt begav jag mej därför av till Borås. Och då med fokus på djurparken (som det ju så fint heter nuförtiden).

Men utflyktsplanen fick ändras då regnet nådde även Borås. Gamla Lokstallarna och Åhaga Outlet i Borås besöktes istället. Där finns bland annat detta vackra ånglok från Borås - Alvesta Järnväg, byggt av NOHAB i Trollhättan 1901. Med stor sannolikhet renoverat av "min" järnvägsförening ute vid Lärje.

Outlet är en oftast något avlägset belägen typ av större affär där man köper företrädelsevis kläder till ett högre pris än inne i exempelvis Göteborg. Så jag förstår egentliga inte vitsen med alla dessa outlets. Kanske är det själva färden dit och hem som räknas som en slags upplevelse och förmån.

Många av plaggen verkade kanske vara mer moderiktiga i Kazakstan, Uzbekistan etc än här i Sverige.

Återfärd till Göteborg via Alingsås:
Nedanför följer några bilder av ett fullt fungerande vattendrivet sågverk beläget i Hedared utmed Riksväg 180 mellan Borås - Alingsås. Skovelhjulet (bilden nederst) är själva "motorn" i sågverket. Men torrt väder i västsverige hittills i år innebär att det f n inte finns vatten med tryck tillräckligt att driva kvarnhjulet (skoveln)Hem till Göteborg via E20 och mot inkommande kraftigt regnoväder; Så kanske fick man "vatten på sin kvarn" i Hedared denna dag?